Αλέξης Σαββόπουλος

Έχει αυξημένο κίνητρο αλλά καθόλου χρόνο

Αν και δεν ήταν η πρώτη επιλογή, ο Θόδωρος Καρυπίδης κατέληξε τελικά στον Νίκο Κωστένογλου στον οποίο έλαχε ο κλήρος να αναλάβει το δύσκολο έργο να ξαναβάλει τον Άρη σε τροχιά ανόδου.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Αν και δεν ήταν η πρώτη επιλογή, ο Θόδωρος Καρυπίδης κατέληξε τελικά στον Νίκο Κωστένογλου στον οποίο έλαχε ο κλήρος να αναλάβει το δύσκολο έργο να ξαναβάλει τον Άρη σε τροχιά ανόδου που αυτή τη στιγμή φαντάζει, αν όχι ανέφικτη, το λιγότερη δύσκολη με την διαφορά των οκτώ πόντων από Λαμία και Απόλλωνα. Έχει 15 παιχνίδια μπροστά του, καθόλου χρόνου και την υποχρέωση να μην έχει καθόλου απώλειες ο ίδιος ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα των δυο. Δεν το λες και εύκολη αποστολή αν και έχει δείξει ότι του αρέσουν τα δύσκολα.

Ο 47χρονος τεχνικός όπως είναι λογικό δεν μπορεί μεσούσης της περιόδου και ενώ έχουμε μπει ήδη στον Μάρτιο να αλλάξει και πολλά πράγματα. Ούτε να φορτώσει το μυαλό των παικτών του με πολλές πληροφορίες, αφενός γιατί αυτά γίνονται και εμπεδώνονται από το καλοκαίρι και αφετέρου γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να τους μπερδέψει. Αυτό που μπορεί να βάλει, είναι 2-3 τρεις βασικές νόρμες στο παιχνίδι του Άρη που αποτελούν τα βασικά υλικά της προπονητικής του συνταγής.

Όντας έμπειρος και πολύ πιο ενημερωμένος από όσο υπολόγιζε και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο 47χρονος τεχνικός έχει ήδη διαγνώσει 2-3 αδυναμίες και σε αυτές θα εστιάσει ώστε η ομάδα του να γίνει πιο αποτελεσματική και συν τω χρόνω να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο που όμως είναι κάτι που με την ασφυκτική πίεση για αποτελέσματα, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Έχοντας παρακολουθήσει παιχνίδια του Άρη, είδε ότι ένα βασικό πρόβλημα που είχε και ο προκάτοχός του είναι στις θέσεις των αμυντικών χαφ που πλην του Ρόβα δεν υπάρχουν στην ομάδα. Άρα ένα πρώτο ζητούμενο είναι πως θα διαχειριστεί εκ των έσω αυτή την δυσλειτουργία, ιδίως για τα πιο δύσκολα παιχνίδια που θα έρθουν. Ακόμη θα επιδιώξει όπως φάνηκε από την πρώτη του προπόνηση να βελτιώσει την ανάπτυξη της ομάδας, την μεταφορά δηλαδή της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση ώστε οι κίτρινοι να παράξουν περισσότερες ευκαιρίες. Το βασικό όμως είναι να δώσει, όπως λέει, πιο συγκεκριμένους ρόλους στους παίκτες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συγκρότηση στον αγωνιστικό χώρο.

Όλα αυτά όμως δεν θα έχουν κανένα ποσοστό επιτυχίας αν δεν υπάρχει η πίστη για την μεγάλη ανατροπή της κατάστασης. Αν δεν νιώσουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που καλούνται να υλοποιήσουν το πλάνο εντός αγωνιστικού χώρου, ότι μπορούν να το φέρουν τούμπα το πράγμα και να διαψεύσουν τις Κασσάνδρες που προεξοφλούν ήδη την αποτυχία του εγχειρήματος.

Ο ίδιος είναι βέβαιο ότι έχει αυξημένο κίνητρο. Ότι θεωρεί και σωστά τον Άρη μια τεράστια πρόκληση που μπορεί να τον βάλει δυναμικά ξανά στον προπονητικό χάρτη. Είναι εργατικός, διαβασμένος, έχει επίγνωση της κατάστασης και είναι βέβαιο ότι θα δουλέψει πολύ. Το ζήτημα είναι να χτυπήσει τους ποδοσφαιριστές στο φιλότιμο και να πάρει ό, τι μπορεί από τον καθένα, με τα καλά και τα στραβά που κουβαλάει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x